Az otthoni szeszfőzésről valószínűleg mindenkinek a házi pálinka jut először az eszébe. Párlatokat azonban nem csak gyümölcsökből, egyéb terményekből is lehet készíteni. A lepárlás művészete valódi kémia, amit nem minden esetben szükséges részletekbe menően ismerni, de ha valóban minőségi és tökéletesített italokat szeretnél otthon készíteni, érdemes elolvasni a Scolar Kiadónál idén megjelent legújabb gasztronómiai kiadványt.
Aaron Hyde szeszfőzés házilag című könyve útmutató és egyben segédlet is a kifinomult, tudatos házi párlatkészítéshez. A lepárlás összes fortélyát és tudnivalóját összegyűjtő kiadvány minden kezdő vagy haladó számára részletesen bemutatja, hogyan lehet a legfinomabb alkoholos italokat otthon is elkészíteni.
Legyen az gin, rum, whiskey vagy vodka, a könyvből az elméleti tudás mellett az előkészületi lépések és a pontos folyamatok leírásával hasznos ismereteket és konkrét recepteket ismerhetünk meg.